Laminaat.

Kliklaminaat - wat is het?

Een vloer is een belangrijk onderdeel van de sfeer in huis.  

Daarom kunt u bij ons uw ideale vloer selecteren op basis van patroon, legsysteem, tekening én kleur. Gaat u bijvoorbeeld voor een brede planken met een traditionele look of wilt u graag een vloer met een bepaalde V-groef? Wanneer u een eenvoudig legsysteem belangrijk vindt, dan is kliklaminaat iets voor u. Met ons kliklaminaat creëert u direct en eenvoudig een knusse en gezellige sfeer in huis. Hieronder vindt u ons ruime assortiment.

Net zoals laminaat bestaat deze vloersoort doorgaans uit een HDF plaatmateriaal. Het verschil tussen dit type en andere soorten laminaat zit in de manier waarop u de vloer legt. Kliklaminaat is namelijk op een specifieke manier ontworpen zodat de planken zo makkelijk mogelijk in elkaar te klikken zijn. Langs de zijden van de individuele planken ziet u klikverbindingen. Wanneer u een plank aan een andere plank verbindt, dan hoort u een hard ‘klik’ geluid. Vandaar ook de naam “kliklaminaat”. De eenvoudige en handige klikverbinding is tevens de reden waarom deze vloersoort erg populair is. Zelfs als u weinig tot geen ervaring heeft met vloeren leggen, dan kunt ook u gemakkelijk kliklaminaat leggen. Bovendien is het tegenwoordig niet meer nodig om een klikvloer te verlijmen. Hierdoor is kliklaminaat leggen echt een fluitje van een cent.

De voordelen van kliklaminaat

Wanneer u het lastig vindt om een keuze te maken tussen alle soorten laminaat, dan is het goed om te weten wat dit type onderscheidt van de rest. Elke vloersoort kent weer andere pluspunten. Dus staat u op het punt kliklaminaat te kopen? Dan kunt u rekenen op de volgende voordelen. Zo is het kliklaminaat  budgetvriendelijk in verhouding tot andere vloersoorten, en onderhoudsvriendelijk. Eventuele vlekken zijn bijvoorbeeld eenvoudig schoon te maken met een vochtige dweil of een doekje. Speciale onderhoudsbehandelingen of producten zijn niet nodig. Met een goede laminaatreiniger heeft u deze vloer binnen een mum van tijd weer spik en span. Daarnaast is dit type vloer ook nog eens krasvast. Dat is wel zo fijn wanneer u kleine kinderen of huisdieren heeft. U kunt dan langer van uw prachtige (krasvrije) vloer genieten. Ten slotte is een vloer van kliklaminaat verhuisbaar, indien dat gewenst is.