Veel gestelde vragen over parket. Wat u in ieder geval moet weten over parket.

 

Wij hebben gemerkt dat er nogal wat misverstanden zijn over parketvloeren. Tevens worden ons bepaalde vragen zeer regelmatig gesteld. Hieronder geven wij alvast antwoord op een aantal veelgestelde vragen en proberen wij opheldering te geven rond een aantal misverstanden/onduidelijkheden over parket.

 

Kan ik parket combineren met vloerverwarming?

Ja dit geldt niet alleen voor massief gelijmd Tapis parket. Maar ook voor Prefab Tapis delen die op vloerverwarming gelegd kunnen worden, zonder dat u het risico loopt, dat uw vloer gaat kieren, bollen of dat er naden ontstaan. Hout voelt, in tegenstelling tot steen, van nature al warm en comfortabel aan, zodat u minder zult besluiten om de vloerverwarming aan te zetten. Bovendien wanneer u de vloerverwarming aanzet blijft het rendement van uw vloerverwarmingsinstallatie optimaal.

 

Is er parket dat niet klost of hol klinkt?

Ja, parketvloeren worden vaak ten onrechte geassocieerd met klossend en hol klinkend. Maar Tapis en Prefab Tapis vloeren zijn juist door hun massieve legwijze zeer geluidsarm. Maar ook wanneer u kiest voor een zwevende vloer met ondervloer, kunnen wij deze vorm van geluidsoverlast tot een minimum beperken. In ons hoofdstuk geluidisolatie op deze site, nemen wij alle onduidelijkheden over dit onderwerp voor eens en altijd weg. (geluidisolatie pagina bijwerken !!!)

 

Hoe onderhoud ik een parketvloer?

Zoals alles verdient een parketvloer een goed onderhoud. In de praktijk loopt u op de beschermlaag en niet op het hout zelf. Wij adviseren om enkele keren per jaar de beschermende was-, olie- of laklaag te voeden om zo deze beschermlaag in tact te houden en uw vloer mooi te houden. 

 

Wat kost een parketvloer?

Een goede parketvloer kost uiteraard iets meer dan een laminaatvloer. Het begint van een lijmloos zelf in elkaar te klikken van Klik Parketvloer van echt hout tot de duurdere vloeren in ingewikkelde patronen en exclusieve houtsoorten.

 

Hoeveel jaar garantie krijg ik op een parketvloer?

U krijgt bij Parketservice Jeurissen 1 jaar volledige leg garantie op alle door ons gelegde parketvloeren en 20 jaar op Quick-Step laminaat.

 

Hoe lang gaat een parketvloer mee?

Bij normaal gebruik en onderhoud gaat een parketvloer niet alleen een leven lang mee, maar blijft hij zelfs een heel leven lang mooi.  

 

Is een parketvloer slecht voor het milieu?

Parketvloer bestaat voor zo'n 98% uit een onuitputtelijke grondstof, namelijk hout. Bij fabricage, onderhoud en leggen belast een parketvloer het milieu het minst van alle soorten vloerafwerkingen.

 

Wat is er te doen met een ogenschijnlijk oude en versleten parketvloer?

Parketservice Jeurissen is zeer deskundig en kan per situatie bepalen of gedeeltelijke vervangen of renovatie mogelijk is. U kunt altijd bellen of mailen voor advies.

 

Lijken niet alle parketvloeren veel op elkaar?

Parketservice Jeurissen biedt u een groot standaard assortiment. In de praktijk profiteren veel klanten de voordelen van standaardisering gecombineerd met de mogelijkheid om individuele wensen in te brengen. In veel gevallen komen we zo samen tot uw eigen unieke vloer, die geheel aan uw eisen voldoet.

 

Is parket wel geschikt als ik huisdieren heb?

Ja, een gelakte vloer is bijvoorbeeld makkelijk te reinigen, door hem vochtig af te nemen. Een olievloer is iets minder krasgevoelig en daardoor weer iets meer geschikt voor bijvoorbeeld wat zwaardere huisdieren met grote scherpe nagels. 

 

Kan ik parket overal toepassen?

Parket Jeurissen levert doorlopend parketvloeren voor alle ruimtes. Niet alle voor woon- en slaapkamers, maar ook voor keukens en zelfs voor zeer natte ruimtes zoals badkamers.