PVC vloeren.

Plak PVC - wat is het?

Het uitzoeken van een nieuwe vloer lijkt in eerste instantie heel simpel.

Toch kan het uiteindelijk een lastige keuze zijn. Gaat uw voorkeur uit naar PVC vloeren? Dan profiteert u direct van diverse voordelen. Zo is een PVC vloer erg duurzaam, onderhoudsvriendelijk en geluiddempend. Daar blijft het echter niet bij. Tegenwoordig zijn er ook veel verschillende soorten PVC vloeren verkrijgbaar. Denk hierbij aan variatie in kleur, structuur en tekening. Voordat u een vloer selecteert, is het goed om rekening te houden met de legwijze.  Dan plakt u simpelweg de vloer op de ondervloer. Omdat plak PVC de dunste vloer beschikbaar is, leent deze vloer zich uitstekend voor vloerverwarming.

 

Wat is plak PVC?

Dit is een type vloer dat u direct op de originele vloer verlijmt. PVC is een zeer dun materiaal. Hierdoor is het belangrijk dat de ondervloer vooraf is geëgaliseerd. Daarna kunt u het plak PVC zo perfect mogelijk “vast plakken”.

Voordelen van PVC plak vloer

Weet u niet zeker welk type PVC vloer het beste aansluit bij uw situatie of wensen? Dan bent u vast nieuwsgierig naar de eventuele voordelen waarvan u profiteert als u kiest voor een PVC plak vloer.

 

  • De vloer is gemakkelijk schoon te maken.
  • U profiteert van het geluiddempende effect.
  • Een PVC vloer is waterbestendig en kan goed tegen vocht.
  • De vloer is niet te onderscheiden van houten vloeren of laminaat.
  • PVC is uitermate geschikt voor vloerverwarming.

 Zo is een PVC plak vloer de dunste optie waar u voor kunt kiezen. Dit werkt in uw voordeel als u graag vloerverwarming wilt of al heeft. De warmte wordt namelijk beter geleid, omdat de vloer direct in contact is met de warmte. Daarnaast is het mogelijk om een plak PVC vloer in alle richtingen te leggen. Het materiaal is namelijk erg flexibel.

Zelf plak PVC leggen of toch niet?

Het enige mogelijke minpunt van een PVC plak vloer is het feit dat u deze beter kan laten leggen door een deskundige. De reden hiervoor? Zoals eerder vermeld is het erg belangrijk dat de ondervloer egaal is voordat u plak PVC gaat leggen. Wanneer dit niet het geval is, dan zijn deze oneffenheden later zichtbaar. Dat komt omdat de plak PVC vloer zo dun is. . Vooraf wordt dan de ondervloer professioneel geschuurd zodat deze geen oneffenheden meer bevat.