Consumententips parketvloeren;

De door u gekozen parketvloer bestaat uit hout, een natuurlijk materiaal dat natuurlijke eigenschappen bevat waarmee u als consument, na het aanbrengen van parket, rekening dient te houden.

 

Conform de voorziene normen wordt het hout gedroogd tot een evenwichtsvochtgehalte dat overeenstemt met het gemiddelde binnenklimaat in onze klimaatzone, zijnde een constante luchtvochtigheid van 55-60%, bij een kamertemperatuur van ca. 20 graden.

 

Ongunstige omstandigheden, zoals vochtigheid, een aanhoudende te droge of te vochtige lucht, hebben een belangrijke invloed op het parket. Het parket kan uitzetten/opwellen en bij een te lage luchtvochtigheid zal het parket krimpen. 

 

Een aanhoudende schommelende luchtvochtigheid is ook slecht voort andere producten in uw woning, denk aan bloemen en planten en het is zelfs ongezond voor de bewoners.  

 

Controleer de luchtvochtigheid dmv een hygrometer en neem, indien nodig, onmiddellijk de nodige maatregelen door regelmatig verwarmen, ventileren of het plaatsen van een luchtbevochtiger tijdens de stookseizoenen (de aanschaf van een hygrometer is niet duur en kan u veel moeilijkheden besparen). Tevens heeft u op een eenvoudige wijze een controle op een wijzigende luchtvochtigheid  en kunnen er onmiddellijk maatregelingen genomen worden, in het belang van al verwerkte hout in uw woning, maar eveneens ook voor de bewoners, de bloemen en planten. 

 

Onderhoud; ook een parketvloer vraagt onderhoud.

Parketvloeren in boenwas of olie worden onderhouden, naar gelang het gebruik, met een kwalitatief goede boenwas of onderhoudsolie. Vermijd het gebruik van verschillende merken. 

 

Gelakte vloeren dienen langer onderhouden te worden met een kwaliteit parketpolish. Deze polish beschermt de laklaag tegen vroegtijdige slijtage/aflopen. De meest belopen plaatsen dienen frequenter onderhouden te worden. Met een goed onderhoud gaat uw parketvloer heel wat langer mee.

 

Voor vloerverwarming gelden specifieke eisen. ( op aanvraag verkrijgbaar).

 

Voor eventuele vragen kunt u ons bereiken via telefoon of per mail.